Doorstroomverwarmers

Een doorstroomverwarmer, ook wel elektrische geiser of doorstromer genoemd, is een efficiënt apparaat dat water verwarmt door gebruik te maken van elektriciteit. Je gebruikt een doorstroomverwarmer om warm water te produceren in de badkamer of de keuken.

Door een doorstromer te gebruiken, hoeft je warme water geen lange weg door koude leidingen in het huis meer af te leggen. Hierdoor wordt er dus minder energie verspild.

Daarnaast bespaar je ook energie, doordat het water niet meer continu warm gehouden hoeft te worden. Pas wanneer je het water wilt gebruiken, wordt het namelijk pas verwarmd.

Ten slotte werken doorstroomverwarmers op elektriciteit, waardoor je niet meer afhankelijk bent van gas om je water te verwarmen.


Wat zijn de voordelen van een doorstroomverwarmer (t.o.v. een boiler)?

  • Een doorstroomverwarmer is energie-efficiënt. Een doorstroomverwarmer begint pas met verwarmen wanneer er warm water wordt gevraagd. De doorstroomverwarmer heeft een hoog vermogen, maar dit hoge vermogen is vaak maar enkele seconden (wasbak) tot minuten (douche) nodig.
  • Een doorstroomverwarmer werkt op elektriciteit i.p.v. op gas. Dit zorgt ervoor dat een doorstroomverwarmer duurzaam is en geen grote negatieve impact heeft op het milieu.
  • Een doorstroomverwarmer is gemakkelijk in gebruik. Een doorstroomverwarmer geeft je on demand warm water. Hierdoor heb je nooit problemen dat het water op is en een volgende gebruiker moet wachten.
  • Een doorstroomverwarmer is makkelijk te installeren en is onderhoudsvrij. Na de installatie heb je er geen omkijken meer naar!
  • Voor een goede prijs krijg je een doorstroomverwarmer van hoge kwaliteit. Clage is een Duitse producent met jarenlange ervaring in het maken van doorstroomverwarmers.

Doorstroomverwarmers voor de doucheDoorstroomverwarmer - douche - bovenbouw
Doorstroomverwarmer - douche - onderbouw
Doorstroomverwarmers voor de wastafelDoorstroomverwarmer - klein - 3,5 kW - 230 V
Doorstroomverwarmer- verstelbare temperatuur - 5,7 kW - 230 V
Doorstroomverwarmers met kraanDoorstroomverwarmer met kraan - stekker
Doorstroomverwamer met kraan - vaste aansluiting
Veelgestelde vragen

Nee. De installatie is zelfs erg eenvoudig, omdat er geen afvoer nodig is. Je kunt het apparaat gemakkelijk (bijvoorbeeld onder de gootsteen) ophangen, aangezien het product van klein formaat is.
Bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de plek waar je het warme water gaat gebruiken.
Nee, je hebt minimaal een doorstromer van 15 kW nodig. Die geeft ruim 8 liter per minuut, genoeg om comfortabel te kunnen douchen. De kleinere, met 11 kW of 13 kW, geven te weinig warm water voor een warme douche.
Nee, je hebt een standaard netaansluiting van 3x25A nodig. Die is in alle woningen vanaf rond 1990 standaard aanwezig.
De levensduur is gemiddeld meer dan 15 jaar en er is geen onderhoud nodig.