Ontvang nu 10% korting op alles wat je besteed boven de cadeaubonwaarde!

Solo Heatfan - Wit - 4 ventilatoren incl. Voeding

Merk: Heat Fan

€ 70,- €78,65per stuk incl. btw
Aanbieding: 11% Korting
Aantal
Maak een keuze

- Momenteel uitverkocht -

Dit artikel heeft een lange levertijd
Verwacht: onbekend

Gratis verzonden!

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Heat Fan
Heat Fan logo
Artikelnummer: 7435105169117

Bekijk alles van Heat Fan >
Bekijk meer: Radiator ventilator >

De gewone radiator verwarmt de koude lucht in de kamer. De warme lucht stijgt vervolgens vanzelf op waardoor er bij de radiator weer ruimte is voor koudere lucht. De warme lucht wordt dan niet echt gelijkmatig door de kamer verdeeld. 
 
De radiator ventilator lost dit bovenstaande probleem op. De radiator ventilator zorgt er voor dat de lucht sneller vanaf de radiator de ruimte in wordt geblazen. Daardoor wordt de warme lucht veel gelijkmatiger in de kamer verdeeld. De kamer wordt dan twee keer zo snel warm, waardoor de verwarmingsinstallatie gerust een paar graden lager kan worden gezet. Dat is waar de werkelijke gasbesparing zit.

Voor radiatoren met een lengte vanaf 40cm - Minimale ruimte tussen de platen 3,8 cm - Door een ingebouwde warmtesensor schakelt de heatfan automatisch aan/uit bij een temperatuur van 27°C.
 
  • Geluidloze ventilatoren, waardoor u geen last zult ondervinden van de heatfan. (<20db dus onder nachtgeluid)
  • Door de klikbare hoekstukken voor elke radiator of convector geschikt.
  • De gleuven tussen de ventilatoren zorgen voor extra luchtdoorvoer waardoor de heatfan de maximale luchtstroom creëerd.

In de doos:
  • Één Heatfan
  • Één voeding (140cm)
 
Wat heb ik allemaal aan de HeatFan?
  • Ten eerste kan je genieten van het sneller verwarmen van de ruimte en zal uw ketel met een grotere intervallen aanslaan en dus gedurende kortere perioden efficiënter het water opwarmen voor de verwarming. Naast het comfort zal dit een geringe gas vermindering betekenen.
  • Wanneer je nog geen radiatoren in huis hebt, kan je dankzij de Heatfan kiezen voor kleinere of minder radiatoren. Aangenomen dat de huidige type en hoeveelheid radiatoren passend zijn voor de verwarming van de ruimte, kan je er ook voor kiezen om de capaciteit van uw radiatoren te verminderen, door ofwel andere typen, of zelfs een radiator weg kunnen halen, zodat uw ruimte meer naar uw wens kan worden ingericht.
  • Ga voor besparing
 
Een andere optie en wellicht de meest toepasbare optie, is het terugbrengen van de warmtecapaciteit van de radiatoren naar de oorspronkelijke capaciteit – dus van voor de Heatfan -. Hierbij wordt aangenomen dat de eerdere capaciteit aansluit bij uw warmtebehoefte. Dit terugzetten van de capaciteit kan door de aanvoertemperatuur vanaf de ketel lager in te stellen. Dit levert efficiëntie op.
 
Hoe werkt de HeatFan?
De Heatfan zuigt, duwt en versnelt de lucht langs de radiator. Hierdoor stroomt er meer koelere lucht langs de radiator in vergelijk met de beschreven natuurlijke convectie. De warmte uitwisseling met de lucht in de ruimte neemt aanmerkelijk toe, in verhouding zelfs meer bij de lagere temperaturen. Tests geven aan dat de warmte afgiftecapaciteit met 15 tot 20% toeneemt (Afhankelijk van de specifieke situatie, maar dat is volkomen logisch.) De Heatfan staat al aan bij ongeveer 27 graden C en af bij 26 graden C. Dit betekent dat vrijwel direct de warmte uitwisseling wordt gestimuleerd ook wanneer de natuurlijke convectie gering is, wat ook weer positief bijdraagt. Het elektrisch verbruik van de Heatfan en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn.
 
Hoe lang gaat de Heatfan mee?
Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiator ventilatoren van Heatfan. Echter zijn ze ontworpen om nog veel langer mee te gaan. Alle componenten zijn ontwikkeld met een minimale levensduur van 50.000 uur. Dit betekent als de Heatfan 50% in continue gebruik is, de radiator ventilatoren 11,5 jaar lang meegaan.
 
De Heatfan radiatorventilatoren hebben een stekker in het stopcontact, verbruikt dit niet veel stroom? De radiatorventilatoren van Heatfan verbruiken 1 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n € 0,25 per Heatfan per jaar. Dit is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten.
 
Hoe stil zijn de Heatfan radiator ventilatoren?
De Heatfan is super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is. Een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De Heatfan zal dus ergens hiertussen aan geluid maken. En zal dus eigenlijk in iedere situatie niet als storend worden ondervonden
 
Hoe verander ik de uitgaande ketel temperatuur
Uitgaande temperatuur Ketel. De uitgangstemperatuur via het programma van de ketel kan worden ingesteld staat in de gebruiksbeschrijving van het product. Dit kan je zelf doen, maar kan dit ook tijdens de jaarlijkse controle door de specialist laten doen. Meer dan 1 minuut mag dit niet kosten.
Kan je geen wegwijs uit de gebruiksbeschrijving, mail ons (info@heatfan.eu) het keteltype en wij doen een poging om uit de gebruiksbeschrijving te komen en je te informeren.
 
Wat is ketel efficiëntie? En hoe kan ik hierdoor geld besparen doormiddel van de HeatFan?
De efficiëntie van de meeste ketels bestaat onder andere uit het voorverwarmen van het retourwater door de energie/warmte die zich in de rookgassen van het verbrandde gas bevindt, via een warmtewisselaar. Deze warmte /energie wordt minimaal afgegeven aan het retourwater wanneer het rookgas door de warmtewisselaar omhoog stroomt. Een veel groter deel van de energie wordt afgegeven wanneer de waterdamp in de rookgassen neerslaat als condens.
 
De uitgangstemperatuur bij de meeste ketels staat tussen de 75 tot 90 graden. Met de Heatfan kan deze doorgaans worden teruggezet met ongeveer 15 graden naar 60 tot 65 graden C. Samen met de Heatfan wordt dan alsnog de oorspronkelijke capaciteit bereikt. Met het lager zetten van de uitgangstemperatuur van de Ketel/boiler, is het retour gepompte water vanaf de radiatoren naar de ketel ook vanzelfsprekend kouder en is condensvorming en de efficiëntie gewaarborgd. Deze efficiëntie werkt dubbelop. Ten eerste hoeft de warmte niet te worden gegenereerd bij door de verbranding van gas en daarbij zijn er ook verliezen bij de energieoverdracht van het gas naar het verwarmen van het water ook met verliezen gepaard.
 
Besparingen van 15 tot 20 % met uitschieters naar tot 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon.
 
Hoe werkt een radiator?
Bestaande radiatoren stralen warmte uit en verwarmen de lucht die langs de platen en ribben van de verwarming stroomt. Deze lucht wordt verwarmd en zet uit. Omdat deze lucht lichter is dan de koudere aanwezige lucht in de ruimte, stijgt de warme lucht op. Dit principe wordt convectie genoemd en een luchtcirculatie komt tot stand in de ruimte. Tijdens het opstijgen van de warmere lucht wordt de warmte afgegeven, koelt af en daalt weer vervolgens, wordt weer opgewarmd en stijgt weer op. Het proces herhaalt zich. Op deze manieren verwarmt het warme water dat door de radiatoren/convectoren (warmte-uitwissellaars) stroomt de ruimte. Dit natuurkundige proces van het opstijgen van de warme lucht gaat met een bepaalde snelheid, mede afhankelijk van het verschil in temperatuur tussen de verwarmde lucht door de radiator en de temperatuur van de lucht rondom de radiator.

Films


Heat Fan

Heatfan zorgt ervoor dat uw verwarming efficiƫnter en sneller werkt. Door de radiator ventilator te plaatsen wordt uw ruimte overal en snel warm, u bespaart tot wel 30% op uw gasrekening. Maak vandaag nog van uw radiator een laagtemperatuur verwarming door middel van de radiator ventilator en verhoog de warmtecapaciteit via Heatfan

Heat Fan
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Verwarmings installateurs

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Xavi Natural Building
Xavi Eco Natural Building is sinds 2006 in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf dat is opgericht en gerund wordt door Xavi Rodriguez (Vigo, Spanje, 1970) heeft zich volledig toegewijd tot duurzame bouwpr.. Bekijk profiel pagina

Balistraat 116
1094JV Amsterdam

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Geen mening


Hoeveel van deze ventilatoren draaien eigenlijk waarom draait er 3 bij mij maar geen 4?

Mbappe
Reactie

Er is er een defect, in dat geval. Stuur ons even een mailtje op info@energiebespaarshop.nl !

Eco

Algemene vraag


Als je twee heatfan ventilatoren aan elkaar koppelt heb je dan maar 1 stopcontact nodig of per ventilator 1 stopcontact?

Hans Nagtegaal
Reactie

1 stopcontact en 1 doorlinkkabel waarmee je de twee modules aan elkaar koppelt :). Deze zijn ook los aan te schaffen.

Eco

Algemene vraag


Hebben de ventilatoren een vaste blaasrichting, en in dat geval, kunnen ze eenvoudig omgedraaid worden, bijvoorbeeld zodat deze, aan de bovenzijde van de radiator gemonteerd, naar beneden blazen?

Jan Kolk
Reactie

Dag Jan, De ventilatoren draaien inderdaad 1 kant op en het is het best om de warme lucht uit de verwarming te zuigen om deze vervolgens de kamer in te blazen. Onder de verwarming kan ook, maar zorg er dan voor dat de ventilatoren naar boven blazen zodat de warme lucht er uit geduwd wordt.

Eco

Algemene vraag


Kun je de heatfan ook aan de onderkant van de radiator plaatsen?

Rene
Reactie

Geen probleem! In de praktijk maakt dat zo goed als geen verschil.

Eco

Algemene vraag


Vandaag de Heatfan ontvangen, al 3 dagen na bestelling, super! Installeren was zeer eenvoudig. Heb nog wel een vraag: blijft de Heatfan continue draaien of moet ie op een gegeven moment ook uit gaan?

Monique
Algemene vraag


Als je bijvoorbeeld de Heatfan solo in de woonkamer neerzet werkt het dan alleen in de woonkamer of over het hele huis. Alvast bedankt voor het antwoord Groet M. Fare

M. Fare
Reactie

Het zijn ventilatoren, welke (gelukkig) niet als een storm door je hele huis woeien! :)

Eco

Algemene vraag


I have a traditional radiator, with a single column which is approx. 8 cm large. Can this be used in my case?

Savio
Algemene vraag


Wij hebben een radiator met dubbele platen. De tussenruimte tussen de platen is 10 cm. Welke kan ik het beste bestellen?

Jill
Reactie

Yes you can , there are magnets which can be attached on the backsite and they are adjustable.

Rob Bos

Algemene vraag


Ik heb een radiator met 3 platen totaal 10 cm breed en 4 cm tussen de platen de ruimte tussen de vloer en onderkant radiator is 5 cm en er is geen ruimte tussen de platen. Welke fan kan ik het beste gebruiken en waar plaats ik die?

Robert Kat
Reactie

Beetje lastig in te schatten, op deze manier! Wil je een foto sturen op info@eco-logisch.nl ? :)

Eco

Algemene vraag


Zit alles erbij om hem op de radiator te plaatsen? ook de klik stukken? En heeft het zin bij een dubbele radiator onder een vensterbank en met een bank ervoor?

Astrid Oosterhout
Reactie

Dag Astrid, Ja, Ja en Ja! :).

Eco

Heel Goed


Ik heb 1 ventilator gekocht om het uit te proberen. Vind het een mooie uitvinding, volgens mij werkt het echt goed om de warmte beter te verspreiden.

AS
Heel Goed


Kan dit product ook op een verwarmingselement in een covectorput geplaatst worden?

Monica Kooijman
Heel Goed

Nee, wel hebben wij van Speedcomfort een versie die geschikt is voor convector radiatoren.

Eco

Algemene vraag


Onze radiator hangt onder een vensterbank. Is het dan zinvol om een heatfan te plaatsen?

Guusje
Heel Goed

Dat is zeker zinvol!

Eco

Algemene vraag


De voeding is dat de adapter met temperatuursensor zoals de bouwmarkt die voor ca 17 euro verkopen?

Miranda
Reactie

Beste, Wij weten niet wat de bouwmarkten verkopen. Maar de Solo Heatfan is een hele set en het is dus handiger om de bijgeleverde producten te gebruiken.


Algemene vraag


De voeding is dat de adapter met temperatuursensor zoals de bouwmarkt die voor ca 17 euro verkopen?

Miranda
Algemene vraag


Kan ik deze radiator ventilator ook op een enkele radiator plaatsen? Mijn radiator heeft maar 1 plaat.

bianca heemink
Heel Goed

Helaas is dat niet mogelijk.

Eco

Reactie


Heb uw speed comfort ontvangen, alleen kan ik hem niet in de radiator kwijt, geen 70 mm ! Nu zie ik bij de informatie dat er hulpstukken components abc bestaan. Zijn die na te leveren? Dan zou ik mijn product kunnen monteren. Met vriendelijke groet Harrie.

Harrie van der Burgt
Heel Goed

Wanneer u op de website zoekt op ''speedcomfort'', ziet u beugeltjes die u bij kunt bestellen.

Eco

Algemene vraag


Hoeveel van deze fannen moet ik hebben over de gehele lengte van de radiator verdeeld? En wat is het verschil tussen deze en de convector ventilator, is die juist niet voor gewone radiatoren?

Andre Post
Heel Goed

In de productinformatie vindt u alle informatie m.b.t. afmetingen. De convector ventilator is voor convector radiatoren die onder de grond zitten.

Eco

Solo Heatfan - Wit - 4 ventilatoren incl. Voeding

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit