Ontvang nu 10% korting op alles wat je besteed boven de cadeaubonwaarde!

Heatfan Duo 4 Wit incl. Voeding en Verbindingskabel

Merk: Heat Fan

€ 128,90 per set incl. btw

Aantal stuks per set:
2
Totaal per set:
2 st.
Aantal
Maak een keuze

- Momenteel uitverkocht -

Dit artikel heeft een lange levertijd
Verwacht: onbekend

Gratis verzonden!

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Heat Fan
Heat Fan logo
Artikelnummer: 7435105169124

Bekijk alles van Heat Fan >
Bekijk meer: Radiator ventilator >

De gewone radiator verwarmt de koude lucht in de kamer. De warme lucht stijgt vervolgens vanzelf op waardoor er bij de radiator weer ruimte is voor koudere lucht. De warme lucht wordt dan niet echt gelijkmatig door de kamer verdeeld. 
 
De radiator ventilator lost dit bovenstaande probleem op. De radiator ventilator zorgt er voor dat de lucht sneller vanaf de radiator de ruimte in wordt geblazen. Daardoor wordt de warme lucht veel gelijkmatiger in de kamer verdeeld. De kamer wordt dan twee keer zo snel warm, waardoor de verwarmingsinstallatie gerust een paar graden lager kan worden gezet. Dat is waar de werkelijke gasbesparing zit.

Voor radiatoren met een lengte vanaf (2x) 40cm - Minimale ruimte tussen de platen 3,8 cm - Door een ingebouwde warmtesensor schakelt de heatfan automatisch aan/uit bij een temperatuur van 27°C.
  • Geluidloze ventilatoren, waardoor u geen last zult ondervinden van de heatfan. (<20db dus onder nachtgeluid)
  • Door de klikbare hoekstukken voor elke radiator of convector geschikt.
  • De gleuven tussen de ventilatoren zorgen voor extra luchtdoorvoer waardoor de heatfan de maximale luchtstroom creëerd.
 
In de doos:
  •  Twee Heatfans
  •  Één voeding (140cm)
  •  Één doorlink kabel (50cm)
Wat heb ik allemaal aan de HeatFan?
  • Ten eerste kan je genieten van het sneller verwarmen van de ruimte en zal uw ketel met een grotere intervallen aanslaan en dus gedurende kortere perioden efficiënter het water opwarmen voor de verwarming. Naast het comfort zal dit een geringe gas vermindering betekenen.
  • Wanneer je nog geen radiatoren in huis hebt, kan je dankzij de Heatfan kiezen voor kleinere of minder radiatoren. Aangenomen dat de huidige type en hoeveelheid radiatoren passend zijn voor de verwarming van de ruimte, kan je er ook voor kiezen om de capaciteit van uw radiatoren te verminderen, door ofwel andere typen, of zelfs een radiator weg kunnen halen, zodat uw ruimte meer naar uw wens kan worden ingericht.
  • Ga voor besparing
 
Een andere optie en wellicht de meest toepasbare optie, is het terugbrengen van de warmtecapaciteit van de radiatoren naar de oorspronkelijke capaciteit – dus van voor de Heatfan -. Hierbij wordt aangenomen dat de eerdere capaciteit aansluit bij uw warmtebehoefte. Dit terugzetten van de capaciteit kan door de aanvoertemperatuur vanaf de ketel lager in te stellen. Dit levert efficiëntie op.
 
Hoe werkt de HeatFan?
De Heatfan zuigt, duwt en versnelt de lucht langs de radiator. Hierdoor stroomt er meer koelere lucht langs de radiator in vergelijk met de beschreven natuurlijke convectie. De warmte uitwisseling met de lucht in de ruimte neemt aanmerkelijk toe, in verhouding zelfs meer bij de lagere temperaturen. Tests geven aan dat de warmte afgiftecapaciteit met 15 tot 20% toeneemt (Afhankelijk van de specifieke situatie, maar dat is volkomen logisch.) De Heatfan staat al aan bij ongeveer 27 graden C en af bij 26 graden C. Dit betekent dat vrijwel direct de warmte uitwisseling wordt gestimuleerd ook wanneer de natuurlijke convectie gering is, wat ook weer positief bijdraagt. Het elektrisch verbruik van de Heatfan en de adapter is minimaal en zal maximaal 1 kWh per jaar zijn.
 
Hoe lang gaat de Heatfan mee?
Wij geven 2 jaar lang garantie op alle radiator ventilatoren van Heatfan. Echter zijn ze ontworpen om nog veel langer mee te gaan. Alle componenten zijn ontwikkeld met een minimale levensduur van 50.000 uur. Dit betekent als de Heatfan 50% in continue gebruik is, de radiator ventilatoren 11,5 jaar lang meegaan.
 
De Heatfan radiatorventilatoren hebben een stekker in het stopcontact, verbruikt dit niet veel stroom? De radiatorventilatoren van Heatfan verbruiken 1 kWh per jaar. Dit komt neer op zo’n € 0,25 per Heatfan per jaar. Dit is te verwaarlozen tegenover de opbrengsten.
 
Hoe stil zijn de Heatfan radiator ventilatoren?
De Heatfan is super stil, onder 20 dB. Om even een beeld te geven hoeveel dit is. Een tikkende klok maakt 30 dB aan geluid. Het vallen van een boomblad is 10 dB. De Heatfan zal dus ergens hiertussen aan geluid maken. En zal dus eigenlijk in iedere situatie niet als storend worden ondervonden
 
Hoe verander ik de uitgaande ketel temperatuur
Uitgaande temperatuur Ketel. De uitgangstemperatuur via het programma van de ketel kan worden ingesteld staat in de gebruiksbeschrijving van het product. Dit kan je zelf doen, maar kan dit ook tijdens de jaarlijkse controle door de specialist laten doen. Meer dan 1 minuut mag dit niet kosten.
Kan je geen wegwijs uit de gebruiksbeschrijving, mail ons (info@heatfan.eu) het keteltype en wij doen een poging om uit de gebruiksbeschrijving te komen en je te informeren.
 
Wat is ketel efficiëntie? En hoe kan ik hierdoor geld besparen doormiddel van de HeatFan?
De efficiëntie van de meeste ketels bestaat onder andere uit het voorverwarmen van het retourwater door de energie/warmte die zich in de rookgassen van het verbrandde gas bevindt, via een warmtewisselaar. Deze warmte /energie wordt minimaal afgegeven aan het retourwater wanneer het rookgas door de warmtewisselaar omhoog stroomt. Een veel groter deel van de energie wordt afgegeven wanneer de waterdamp in de rookgassen neerslaat als condens.
 
De uitgangstemperatuur bij de meeste ketels staat tussen de 75 tot 90 graden. Met de Heatfan kan deze doorgaans worden teruggezet met ongeveer 15 graden naar 60 tot 65 graden C. Samen met de Heatfan wordt dan alsnog de oorspronkelijke capaciteit bereikt. Met het lager zetten van de uitgangstemperatuur van de Ketel/boiler, is het retour gepompte water vanaf de radiatoren naar de ketel ook vanzelfsprekend kouder en is condensvorming en de efficiëntie gewaarborgd. Deze efficiëntie werkt dubbelop. Ten eerste hoeft de warmte niet te worden gegenereerd bij door de verbranding van gas en daarbij zijn er ook verliezen bij de energieoverdracht van het gas naar het verwarmen van het water ook met verliezen gepaard.
 
Besparingen van 15 tot 20 % met uitschieters naar tot 30% op de hoeveelheid gas voor het verwarmen van het huis is een reëel verwachtingspatroon.
 
Hoe werkt een radiator?
Bestaande radiatoren stralen warmte uit en verwarmen de lucht die langs de platen en ribben van de verwarming stroomt. Deze lucht wordt verwarmd en zet uit. Omdat deze lucht lichter is dan de koudere aanwezige lucht in de ruimte, stijgt de warme lucht op. Dit principe wordt convectie genoemd en een luchtcirculatie komt tot stand in de ruimte. Tijdens het opstijgen van de warmere lucht wordt de warmte afgegeven, koelt af en daalt weer vervolgens, wordt weer opgewarmd en stijgt weer op. Het proces herhaalt zich. Op deze manieren verwarmt het warme water dat door de radiatoren/convectoren (warmte-uitwissellaars) stroomt de ruimte. Dit natuurkundige proces van het opstijgen van de warme lucht gaat met een bepaalde snelheid, mede afhankelijk van het verschil in temperatuur tussen de verwarmde lucht door de radiator en de temperatuur van de lucht rondom de radiator.
 


Heat Fan

Heatfan zorgt ervoor dat uw verwarming efficiƫnter en sneller werkt. Door de radiator ventilator te plaatsen wordt uw ruimte overal en snel warm, u bespaart tot wel 30% op uw gasrekening. Maak vandaag nog van uw radiator een laagtemperatuur verwarming door middel van de radiator ventilator en verhoog de warmtecapaciteit via Heatfan

Heat Fan
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Verwarmings installateurs

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Xavi Natural Building
Xavi Eco Natural Building is sinds 2006 in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf dat is opgericht en gerund wordt door Xavi Rodriguez (Vigo, Spanje, 1970) heeft zich volledig toegewijd tot duurzame bouwpr.. Bekijk profiel pagina

Balistraat 116
1094JV Amsterdam

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Algemene vraag


Hoi, Ik wil radiator ventilatoren aanschaffen icm een warmtepomp. Maar ik wil de radiatoren ook gebruiken ook zomers te koelen. De warmte pomp kan het. En met radiator ventilatoren koelt het veel efficiƫnter. Maar de ventilatoren zijn zo ontworpen dat ze alleen aangaan bij verwarming. Zijn ze ook te krijgen zodat ze gaan koelen onder de pakweg 12 graden? Gr Jeroen

Jeroen
Reactie

Dat kan helaas niet er zit een warmte voeler in het apparaat wat de warmte van de radiator meet en alleen aanslaat bij een warmte meting. Is het koud slaat hij niet aan.

Rob Bos
Heel Goed

Nee die mogelijkheid is er niet, hij slaat aan door een warmte voeler/sensor die erin zit en als hij geen warmte voelt doet hij niets

Rob Bos

Gaat wel


Het idee is wel aardig. Model is te breed voor de radiator. Heeft geen aparte sensor(draad), ligt daarom scheef bovenop de radiator. Geeft een irritant zoemend geluid. Slaat te laat in. Loopt te lang door. Temperatuur is niet instelbaar.

Alwin
Reactie

Als het niet goed past kan ik me deze symptonen goed voorstellen. Bel ons alsjeblieft even op 020-6823707

Eco

Algemene vraag


Mag de heatfan ook bovenop de verwarming liggen? Hoeveel ruimte moet er dan nog overblijven boven de verwarming, i.v.m. vensterbank?

Isbouts
Reactie

Als je er zeker van bent dat er nog een centimeter of 5 over is zodat de warmte weg kan, zou het goed moeten zijn :).

Eco

Algemene vraag


De Duo Heatfan lijkt mij een interessant product. Ik heb nog wel een vraag. In het geval dat het geplaatst wordt in een convectorput, hoeveel ruimte moet er dan vrij blijven tussen de heatfan en het lattenrooster? Wordt de heatfan los geplaatst op de convector?

A. Hout
Heel Goed

Voor een convector radiator kunt u beter kiezen voor de Speedcomfort radiator ventilator convectorversie.

Eco

Geen mening


Hoeveel strips van 4 ventilatoren heb ik nodig voor een radiator van 130x90x22 cm [LxBxH]

P. C. De Bruijne
Heel Goed


Goedendag, ik heb een tweetal vragen: 1. Wat is beter: is er een verschil tussen het plaatsen van de heatfan aan de bovenzijde van een radiator en aan de onderzijde qua "opbrengst"? 2. Er staat niet duidelijk in de omschrijving hoeveel heatfans je nodig hebt bij het aantal strekkende (c)m's radiator? Wel dat het vanaf 40cm radiator is, maar niet dat je er 2 nodig hebt vanaf 80cm of dat dit pas vanaf een grotere lengte nodig is. Graag hoor ik van u

Tim
Heel Goed

Ik heb uw vraag doorgestuurd naar onze leverancier.

Eco

Reactie


De productinformatie heb ik aldoor gelezen daar in is niets vermeld over de lengte van de radiator en hoeveel je er per meter lengte nodig heb

Ton in 't Veld
Heel Goed

Voor de lengte die u noemt zouden wij de trio versie adviseren.

Eco

Reactie


In de productinformatie kan ik niets vinden over de lengte van de radiator wel over de hoogte ( 2x 40 )

Ton in 't Veld
Heel Goed

Voor de lengte die u noemt zouden wij de trio versie adviseren.

Eco

Algemene vraag


Hoeveel sets ventilatoren heb je nodig voor een radiator van 2,80 m en 40 cm hoog

Ton in 't Veld
Heel Goed

Informatie hierover kunt u lezen in de productinformatie.

Eco

Heatfan Duo 4 Wit incl. Voeding en Verbindingskabel

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit